Zwemvest

Zweminnovatie voor kinderen

Voor de jongste zwemmers onder hebben wij in samenwerking met Hoogers Product Development een prototype ontwikkeld voor een intelligent zwemvest. Het is een uniek product dat gebruik maakt van sensor-technologie in combinatie met draadloze communicatie en dataverzending in een natte omgeving. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden voor spelelementen tijdens het zwemmen of voor het verbeteren van zwemtechniek.
Zwemvest
De focus van het prototype zwemvest is kinderen beter en sneller te leren zwemmen en tegelijkertijd het zwemplezier vergroten. Het vest is gemaakt van Smart Materials/Textiles. Door middel van flexibele, waterdichte sensoren kan het zwemvest onder andere de hartslag, snelheid en versnelling meten.
Zwemvest
De zwemprogressie is op afstand te zien via LEDs en de sensoren in het zwemvest worden op afstand uitgelezen. De data wordt zichtbaar gemaakt op een interactief dashboard. Naast het bevorderen van het leerproces zijn we ook bezig met het ontwikkelen van leuke interactieve spelelementen die we aan het vestje kunnen toevoegen.
Zwemvest