Motiv

Motiv heet sinds 2022 Atos Digital Security NL

Een duurzame toekomst voor een monumentaal pand.
Een pand van Motiv ICT Security te IJsselstein, de monumentale 'herberg Uitspanning de Strik', verdiende het in 2018 om met gevoel, kennis van (historische) waarden en duurzame creativiteit nieuw leven ingeblazen te worden.
Motiv
Waarschijnlijk dateert het pand uit halverwege de 19e eeuw. Het heeft lange tijd onderdeel uitgemaakt van herberg de Strik en is gebouwd als uitspanning. Omstreeks het einde van de 19e eeuw werd een deel van het pand verbouwd tot woning. Het overige deel werd in gebruik genomen als inrijstal en later ook voor veilingen van onder meer vruchten en hout.
Motiv
Een eigenzinnig totaalconcept
De vraag was eenvoudig; “Kunnen jullie eens wat voorstellen doen om het interieur op te frissen en geschikt te maken voor de dagelijkse lunch en de maandelijkse bijeenkomsten van medewerkers en relaties?”.
Motiv
Omdat we vonden dat het pand een duurzame toekomst verdiende en het potentieel in zich had hebben we de ‘opfris opdracht’ teruggegeven en een visie neergelegd voor het hergebruik van dit monumentale gebouw conform de wensen en eisen van deze tijd. De visie werd gedeeld en er is jaren hard gewerkt aan de ‘make-over’ van de Uitspanning!
Motiv
Met behoud van de monumentale waarden en historische kenmerken van het pand zijn de plannen verder uitgewerkt waarbij de Uitspanning geschikt wordt gemaakt als een flexibel kantoor met onder andere professionele presentatie mogelijkheden, een lunchruimte en een bijzondere ontmoetingsplek in het hart van het bedrijf.
Motiv
We hebben de combinatie van een historisch gebouw met een modern bedrijf als Motiv ICT Security terug laten komen in het ontwerp van het pand en het interieur. Er is een balans tussen pure, eerlijke materialen (als staal, hout en beton) en technieken van nu.
Motiv
Motiv
Bij de uitwerking van de algemene visie voor de toekomst voor dit pand is onder andere aandacht besteed aan de begeleiding vergunningsaanvragen, conceptuele begeleiding, interieur ontwerp, interieur inrichting, licht ontwerp, audiovisueel advies & begeleiding en begeleiding tijdens de bouw.
Motiv
Motiv
Dit zorgt voor een werkplek die het monumentale karakter van het pand in ere houdt en tegelijkertijd een werkplek biedt die geschikt is voor een modern bedrijf als Motiv ICT Security. Na een lange, intensieve verbouwing is in september 2018 de 'Uitspanning' weer volledig in gebruik genomen. We zijn erg trots op het eindresultaat!
Samen creëren we het verschil