Gispen Sett Sofa

Het redesign van de Gispen Sett CE Sofa voor 3D-printen van gerecycled materiaal kreeg een Dutch Design Award

Samen met Searious Business heeft MarcelvangalenDesign aan een redesign van de Gispen Sett Sofa gewerkt met een uitdagende basiseis; de bank moet volledig uit gerecycled materiaal bestaan. Met als resultaat de Dutch Design Award 2019 in de categorie Product!
Gispen
Het binnenframe van de Gispen Sett Sofa is volledig opnieuw door MarcelvangalenDesign ontworpen en in samenwerking met 10 XL geoptimaliseerd om op groot formaat geprint te kunnen worden.
Gispen
Bij het redesign is de Sett CE voorzien van een aantal vernuftige oplossingen voor eenvoudigere en snellere assemblage van schuim en bekleding.
Gispen
Gispen
Jury Dutch Design Award:
“Dit is een heel goed resultaat van toegepast circulair denken en het nemen van verantwoordelijkheid over de eigen footprint. De werkwijze en de schaalgrootte waarin deze bank te produceren is, mag als voorbeeld dienen voor de hele maakindustrie.”
Gispen
Duurzaamheidscore
Bij Gispen maakt men gebruik van een 7-tal aspecten om een product te testen op duurzaamheid, het Gispen Design Framework. De originele Sett bank, ontworpen door Peter van de Water, kreeg een magere score van 1 van de 5 sterren, score: Pass. Het herontwerp krijgt 4 van de 5 sterren, score: Excellent. Een resultaat waar we bij MarcelvangalenDesign erg trots op te zijn! Welk product kunnen we voor jou verduurzamen?
Neem contact op
Samen creƫren we het verschil