Duurzame Crease Guards


In opdracht van DFNS en in samenwerking met Injection Point en korrels.nl

Sneakerliefhebbers maken gebruik van Crease Guards om de neus van hun schoenen te beschermen tegen de kreukels die ontstaan tijdens het lopen. Voor DFNS hebben wij Crease Guards ontwikkeld van het Nike Grind materiaal.
Crease Guards
Nike’s duurzaamheidsprogramma Nike Grind verzamelt oude Nike schoenen met als doel deze te recyclen. De schoenen worden volledig uit elkaar gehaald en de materialen worden teruggebracht tot korrels die geschikt zijn om hergebruikt te worden in nieuwe producten.
Sneaker Shields
Met een duurzame wereld in het achterhoofd vroeg DFNS ons om deze Crease Guards te re-engineeren, zodat ze volledig van hergebruikt materiaal geproduceerd kunnen worden. Met veel toewijding zijn we gestart met het complete Research & Development traject.
dfns
dfns
Sneaker Shields
Sneaker Shields
We gebruiken prototypes en gebruikerstesten in onze zoektocht naar de ideale materiaalcombinatie. Dat doen we samen met partners uit ons uitgebreide netwerk. In samenwerking met korrels.nl en Injection Point verbeteren we op basis van de onderzoeksresultaten het design en materiaal tot het gereed is voor massaproductie.
Sneaker Shields
Sneaker Shields
Crease Guards
Wij zijn trots op de verduurzaming van dit circulaire product. Heb jij ook interesse om een product te maken vanuit een circulaire gedachte? We helpen je graag mee.
Neem contact op