nummer 18 Open in browser
MarcelvangalenDesign, een Game Changer

Game Changers: Mensen of innovaties die het spel voorgoed veranderen. ABN AMRO organiseert tijdens de Dutch Design Week 2019 (DDW) op 19 t/m 27 oktober dit jaar De Game Changers Experience, waarin 4 ontwerpen worden gepresenteerd die bijdragen aan een duurzame toekomst. De Microplastics IoT wasmachinefilter ontwikkeld door MarcelvangalenDesign, is één van de gekozen ontwerpen, die volgens ABN AMRO als voorloper fungeert en een stap in de goede richting zet waar het gaat om het uitbannen van microplastics in het milieu. 

Daar zijn wij het natuurlijk volledig mee eens.

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de presentatie van de IoT wasmachinefilter in de presentatie unit van ABN AMRO op het Ketelhuisplein.

Er zijn onder meer opnames gemaakt voor een promotievideo die het totale concept toelicht. Naast de IoT wasmachinefilter zelf neemt onze eigen Eric van Slooten de andere hoofdrol op zich.

Samen met partners uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschappelijke wereld, is MarcelvangalenDesign nu ruim twee jaar bezig met de ontwikkeling van een Microplastics IoT filter.

Per wasbeurt komen er ongeveer 10 tot 20 miljoen microvezels uit onze kleding in het water terecht. Uiteindelijk komen deze vezels in de voedselketen en vormen daarmee een grote bedreiging voor de wereldwijde volksgezondheid. 

We kunnen dit voorkomen door het afvalwater zodanig te filteren dat de allerkleinste deeltjes opgevangen worden. Hoe trots we ook zijn op de ontwikkeling van de IoT wasmachinefilter en hoe gek het ook mag klinken, de grootste uitdaging ligt niet eens bij de ontwikkeling van de IoT wasmachinefilter zelf maar bij de ontwikkeling van een ecosysteem dat veroorzaakt dat iedereen massaal meedoet. De consument moet gemak en voordeel ondervinden van het gebruik, de overheid moet het willen stimuleren en diverse retailketens moeten hun rol willen pakken in zowel het distribueren filters als het retourneren en het verantwoord recyclen ervan. Met maar liefst 7 miljoen wasmachines heeft het immers geen zin als maar een handjevol milieubewuste mensen de IoT wasmachinefilter gebruikt. En filter oplossingen die vervolgens worden afgespoeld onder de kraan of in de afvalbak terecht komen zijn alles behalve trouw aan de circulaire principes.

Met de extra aandacht van ABN AMRO hopen we in aanraking te komen met kennis, netwerk en kapitaal om zowel de IoT wasmachinefilter maar met name het noodzakelijke ecosysteem verder te ontwikkelen.

We gaan graag de samenwerking aan met partijen die samen met ons hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen en tegelijkertijd ook het businessmodel verder willen doorontwikkelen.

Meer informatie over wie al een steentje bijdraagt is te vinden op www.wasmachinefilter.nl.

Ben je benieuwd geworden naar de presentatie? Kom dan kijken tijdens de Dutch Design Week op 19 t/m 27 oktober op het Ketelhuisplein (Map No. B5 Strijp-S area) in Eindhoven.

Bekijk alle gamechangers

instagram vimeo
MarcelvanGalenDesign

Eindhovenseweg 22a, Boxtel
Netherlands

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je als relatie van MarcelvangalenDesign willen informeren. Wil je de updates niet meer ontvangen? Afmelden kan via onderstaande link.

Afmelden