Unilux Fractions

Product ontwerp

In opdracht van Unilux heeft MarcelvangalenDesign de bekende houten shutter opnieuw bekeken en daaruit is een compleet unieke raamdecoratie en zonwering ontstaan; Unilux Fractions. Voor dit product hebben naast productontwikkeling ook de glossy verzorgd, van concept tot ontwerp tot 3d-renderingen.

Concept

In de wereld van raamdecoratie zijn houten shutters algemeen bekend door de robuuste koloniale uitstraling en typische sfeer die gecreëerd kan worden. Echter is hout een materiaal dat kan gaan werken, zeker in vochtige ruimtes. Daarnaast is het een gegeven dat de vlak liggende lamellen vrij makkelijk vuil en stof oppakken. Met dit in het achterhoofd hebben we de shutter opnieuw bekeken en in samenwerking met Unilux zijn we tot een totaal vernieuwend concept en ontwerp gekomen.

Licht

Licht is binnen het concept voor Unilux Fractions een essentieel onderdeel. Normaal is een shutter vooral bedoeld om het licht van buiten tegen te gaan. Soms kan een kleine verandering een wereld van verschil maken. Bij het ontwerp van deze raamdecoratie en zonwering is gevoel voor schoonheid en de wil om voorbij te gaan aan de pure functionaliteit de basis. Unilux Fractions geeft interieur een extra dimensie. Het lichtspel decoreert het interieur en geeft een artistieke of zelfs romantische touch aan het thuisgevoel.

Schaduw

Met bediening om licht middels sleuven direct toe te laten of geheel buiten te sluiten; alleen zo is het licht-/ schaduweffect het meest optimaal en kan er een unieke sfeer van schaduw en licht creëren. Profiteer van de directe lichtstralen zonder het uitzicht te beperken, doordat er geen lamellen gekantelt hoeven worden die het zicht én licht afweren. Het revolutionaire ontwerp maakt van Unilux Fractions de enige moderne raamdecoratie en zonwering in zijn soort waarvan het lijkt alsof deze onderdeel wordt van de schaal van het gebouw.

MarcelvangalenDesign heeft voor het Unilux Fractions het complete traject verzorgt van concept, ontwerp, engineering tot en met prototypes. Ook hebben we een handig hulpsoftware ontwikkeld waarbij, door het ingeven van slechts enkele gegevens, de complete shutter in 3D opgebouwd wordt naar wensen van de klant. Met als resultaat, alle bestanden en gegevens voor het produceren van de Fractions.

theartofliving.nl/unilux-fractions