Sett

Sofa's printen met Searious Business

Concept Design Prototyping Engineering 3d-printen

Samen met Searious Business heeft MarcelvangalenDesign aan een redesign van de Gispen Sett Sofa gewerkt met een uitdagende basiseis; de bank moet volledig uit gerecycled materiaal bestaan. Met als resultaat de Dutch Design Award 2019 in de categorie Product!

Award

Het binnenframe van de Gispen Sett Sofa is volledig opnieuw door MarcelvangalenDesign ontworpen en in samenwerking met 10 XL geoptimaliseerd om op groot formaat geprint te kunnen worden.

Sketch

Bij het redesign is de Sett CE voorzien van een aantal vernuftige oplossingen voor eenvoudigere en snellere assemblage van schuim en bekleding.

Visual
Dit is een heel goed resultaat van toegepast circulair denken en het nemen van verantwoordelijkheid over de eigen footprint. De werkwijze en de schaalgrootte waarin deze bank te produceren is, mag als voorbeeld dienen voor de hele maakindustrie.
— jury Dutch Design Award
Sofa Printing
Prototype

Duurzaamheidscore Bij Gispen maakt men gebruik van een 7-tal aspecten om een product te testen op duurzaamheid, het Gispen Design Framework. De originele Sett bank, ontworpen door Peter van de Water, kreeg een magere score van 1 van de 5 sterren, score Pass . Het herontwerp krijgt 4 van de 5 sterren, score Excellent. Een resultaat waar we bij MarcelvangalenDesign erg trots op te zijn!

Prototype